Alergie na potkany

Alergie na potkany

Při rozhodování, zdali si pořídit potkana je nutné zjistit, zdali nejste alergičtí. Alergie se mohou projevovat silnou alergickou rýmou, slzením očí apod. I když alergičtí nejste, může se alergie časem vytvořit a znepříjemnit Vám nebo někomu v domácnosti život.

Sám ze zkušenosti vím, že je nutné toto zvážit, máme nyní 3 potkany. Nikdo nebyl u nás alergický, alergie se vytvořila přítelkyni až po cca roce a půl chovu.

Také se může ale stát, že Vaše alergie není způsobena přímo zvířetem, ale druhem podestýlky.

Mlade potkana

Rozhodně nechci odrazovat od chovu těchto úžasných zvířat, ale je dobré zvážit všechny možnosti předem, aby jste pak své oblíbené mazlíčky nemuseli dávat pryč.

Přeci jen, jak jsem již psal dříve, potkani jsou úžasní domácí mazlíčci, kteří Vám mohou dělat radost po celou dobu jejich života.

[an error occurred while processing the directive]

1 komentář k „Alergie na potkany”

Myšák

Odpovědět

Ano, potkan je úžasné zvíře a je to bezvadný společník. Před pár lety jsem synovi pořídil mládě potkana a můžu říci, že jsem byl překvapen, jak je inteligentní. Bohužel s u mě časem projevili příznaky alergie s astmatem. Nemohl jsem dýchat, musel jsem používat dejchák pro astmatiky. Zprvu jsem vůbec netušil, že to má souvislost s potkanem. Na to jsem přišel později. Od té doby uběhlo asi 20 let. Mezitím pes, andulka a posledních pár let morčata a žádné problémy. A kdybych neměl tu blbou zkušenost, kdy jsem se v noci dusil, tak bych si pořídil opět potkana. Ale bojím se, aby se to neopakovalo…. Taková je má zkušenost…

10. 8. 2023 at 7:23 pm

Vaše odpověď

Vyžadované informace jsou označeny *