Jak vyměnit hardware a vyčistit notebook HP Probook 650

HP Probook 650

A je tady další video návod, jak si můžou zkušenější kutilové vyčistit nebo zrychlit notebook HP Probook 650. U tohoto notebooku to jde docela snadno. Přesto je potřeba si uvědomit, že neodborným zásahem, můžete notebook nenávratně poškodit.

Pokud si tedy nejste jistí, že upgrade nebo vyčištění s jistotou nezvládnete, nechte tuto práci raději na zkušenějších. Stačí jeden špatný pohyb a může dojít k poškození základní desky. Pokud si ale věříte, tak výměna pevného disku, operačních pamětí nebo vyčištění větráku od prachu, může být hotova za pár minut. Není tomu tak ale u každého notebooku. Některé značky nebo i jiné typy mohou potrápit.

HP Probook 650, který jsem měl k dispozici, obsahuje procesor Intel Core i5-4210M, s diskem SATA II 500GB a s operační pamětí DDR3 4GB, která se dá rozšířit až na 16 GB pomocí dvou modulů 8GB DDR3. Jde o slušný notebook s relativně nízkou váhou 2,32 kg.

Jak vyměnit paměti, pevný disk a vyčistit větrák u HP Probook 650 (video návod):

Samozřejmě je potřeba opatrnosti. Pak může jít o snadné zrychlení notebooku pomoci výměny pamětí za výkonnější, případně běžného SATA disku za SSD disk. Pokud se notebook přehřívá, často jde o problém ucpaného větráku prachem, který je třeba občas vyčistit. Tím můžete výrazně prodloužit životnost notebooku. Nezapomeňte před otevřením notebooku odpojit zdroj a vytáhnout baterii z notebooku. 

Zásah do notebooku je na vlastní nebezpečí, neneseme žádnou zodpovědnost za případné škody. Vždy je lepší svěřit upgrade nebo vyčištění notebooku zkušeným.

[an error occurred while processing the directive]

Vaše odpověď

Vyžadované informace jsou označeny *