Jak se zbavit viru eShield Safe Security

Jak smazat eShield safe seciruty z pocitace

Objevil se další z virů (malware), který napadá počítače. V prohlížečích Mozilla Firefox, Google Chrome a Internet Explorer pak zobrazuje okna s reklamou, zpomaluje jeho provoz a přenastavuje domovskou stránku podle sebe.

Nedávno jsem psal o tom, jak se zbavit virů Dragon Branch add a Express tools add. Od té doby se objevilo ve více počítačích, které jsem dostal do ruky několik podobnách malwarů, které se tváří stejně, mají stejný úkol, dají se odstranit stejně, jen se jinak jmenují. Ještě nedávno nebylo tak jednoduché proniknout do Vašeho počítače jako nyní, kdy malware útočí v podstatě všude. Tyto dva viry byly pravděpodobně staženy při sledování seriálů na českých portálech.

Nový vir, eShield Safe Security, jsem si ovšem stáhl při přeinstalaci svého počítače sám. Já, který se považuje za opatrného a zkušenějšího uživatele počítačů. Využil jsem stahování programů přes www.stahuj.cz, kde jsem si stáhl oblíbený přehrávač videa KMPlayer. Po instalaci si natahal aktualizace, které obsahovali malware eShiled Safe Security.

Bohužel jsem se dost potrápil se smazáním, protože se neustále vracel. Stejně jako s předchozím malwarem jsem promazal doplňky v prohlížeči, kde eShiled byl. Pak jsem jej odinstaloval v počítači v ovládacích panelech, kde se také nainstaloval (moc se mu pryč nechtělo, ale po restartu byl pryč). Do vyhledávací lišty pod ikonou Start (windows 7) zadal %temp%, kde se zobrazí nějaké soubory a složky. Ty jsem smazal, abych odstranil paměť prohlížeče, kde se tyto viry schovávají.

Po restartu tam opět byl. Sice už mi nezobrazoval reklamu, nebyl v doplňcích prohlížeče, dokonce nebyl ani v ovládacích panelech nainstalovaný jako program. Přesto byl jako domovská stránka prohlížeče. Zkusil jsem ji několikrát předělat, což fungovalo pouze na chvíli, po restartu prohlížeče nebo počítače byla domovská stránka zase od eShieldu.

Naštěstí jsem objevil video, kde je vše krásně ukázané pro všechny tři prohlížeče. Je třeba být důsledný a udělat vše podle instrukcí v článku nebo ve videu přesně podle prohlížeče.

V prohlížeči Mozilla Firefox pak zadáte do horní lišty, kde zadáváte odkazy (třeba www.google.cz) zadáte hlášku about:config

Zobrazí se tabulka, kde je napsáno Vstup jen na vlastní nebezpečíKliknete na budu opatrný. Zobrazí se výpis souborů, do lišty, která nad ním je zadáte eshiled

Vyhledá Vám to všechny soubory, které mají s eshiedl něco společného a pak na každý z nich kliknete pravým tlačítkem myší a dáte obnovit.

Vypnete prohlížeč a znovu zapnete. Poté klinete na tlačítko na klávesnici F10 a zobrazí se Vám nahoře menu – Nápověda, a pak klik na Restartovat se zakázanými doplňky

Poté počkáte, Firefox opět najede. Poté restartujte počítač a mělo by být vše v pořádku.

Celý postup pro všechny tři prohlížeče si můžete prohlédnout na tomto videu:

Google Chrome 0:00 – 1:33
Mozilla Firefox 1:34 – 2:55
Internet Explorer 2:56 – 3:58

[an error occurred while processing the directive]

4 komentáře k „Jak se zbavit viru eShield Safe Security”

Vikomt

Odpovědět

Můj noťas (dvoujádrový) mám od roku 2009, takže mně už přijde pomalé všechno. 😀 U mě už roky vše řeší Avast, má mou plnou důvěru. 😀

26. 3. 2023 at 2:17 pm

    Surpan

    Na tohle ti antivir nepomůže. Mám na notebooku Avast a v pc Microsoft essential a ani jeden z nich na vir nezaragoval. Někdy stačí notebook přeinstalovat a vyčistit větrák a může jet jak novej. Do nového notebooku bych moc nechodil, všechno to jsou šunky příšerné kvality, pokud si hodně nepřiplatíš. Dokonce i Lenova, které byly nedávno kvalitní mají plasty, které odpadají od kovových závitů. A o pantech ani nemluvě. žádné značce tolik nepraskají panty a plasty u nich.

    26. 3. 2023 at 2:17 pm

Vikomt

Odpovědět

Tohle mě opět zaujalo, KMP radi užíváme už několik let. Trochu jsi mě vystrašil tím virem… Postupoval jsem podle návodu, nic naštěstí nebylo nalezeno. 😀

26. 3. 2023 at 2:16 pm

    Surpan

    To bys poznal. Háže ti to pěknou hormadu reklam do prohlížeče a vše jede hrozně pomalu. Mám čtyřjádrový hodně nadupaný počítač a stejně ho to zpomalilo.

    26. 3. 2023 at 2:16 pm

Vaše odpověď

Vyžadované informace jsou označeny *