Jak vypadá eko kůže a koženka po pár letech

kozenka eko kuze textilni kuze nazory recenze zkusenosti diskuze

Když už si kupujeme nábytek, určitě doufáme, že nám vydrží mnoho let. Většinou nejde o malou investici, především u sedacích souprav. Ale ani křesla do obývacího pokoje nebo otočná křesla do pracovny nejsou úplně zadarmo. Ale co když jsou z koženky nebo eko kůže?

Asi před třemi lety jsme si potřebovali dovybavit bydlení, především obývací pokoj a pracovnu. Navštívili jsme tedy několik největších prodejen nábytku a porozhlédli se po nějakých pěkných kouscích. Po týdnu jsme měli vybráno. Objednali jsme si sedačku Miglia a dvě křesla do pracovny.

Protože jsme se nechali zlákat jak prodejci, tak sedačka i křesla byly částečně s eko kůží. Hlavní části povrchu kvůli čištění, ale i menší důvěře v materiály, které nejsou pravou kůží, jsme zvolili textilní. Boční části byli ovšem z eko kůže, kterou prodejci vychvalovali jako super novinku, která je lepší, než koženka a má obrovskou trvanlivost, skoro jako kůže. Krom zavádějícího názvu, který může mnoho zákazníků zmást, jde o to, že nejde o kvalitní materiál.

Pár důkazů místo plácání. Takto vypadá spoj u sedačky po dvou letech od nákupu. Tato sedačka je využívána asi dvakrát do týdne na pár hodin, když si na ní lehnu k televizi. Žádné mejdany, denní střídání návštěv, nebo jiné neustálé namáhání spojů, k tomu pravidelná údržba doporučená jak prodejcem, tak podle internetu. 

recenze textilni kuze
Takto vypadá po dvou letech eko kůže na sedačce Miglia, kterou prodávali za 30 tisíc.
eko kuze vlastni zkusenosti
Otočné křeslo (pořizovací cena – 2500 kč) po 3 letech denního používání, opět eko kůže.
eko kuze zkusenosti
Nepomohla ani pravidelná údržba. Eko kůže se začala loupat.
kozenka recenze
Některé namáhané spoje odešly mnohem dřív.
vlastni zkusenosti s kozenkou
Příště už jedině textilní povrch.
zkusenosti s eko kuzi diskuze
Po pár letech, většinou po záruce, můžete i dražší nábytek z koženky a eko kůže shodit ze skály.

Pokud chcete kůži, tak jedině tu pravou přírodní. Žádné umělé (syntetické) a levnější náhražky jako je koženka, nebo eko kůže. Jejich životnost je podle mých zkušeností tak akorát na záruku. V případě, že je pravá kožená sedačka cenově nedosažitelná, určitě zvolte pevnější textilii, která vydrží mnohem déle, než umělé kůže, i kdyby vám prodejce slíbil hory doly.

Jakou máte zkušenost s koženkou a eko kůží Vy? Sdělte své poznatky prosím do diskuze pod článkem.

[an error occurred while processing the directive]

30 komentářů k „Jak vypadá eko kůže a koženka po pár letech”

Kenobi

Odpovědět

Ja bych doporučoval rozlisovat kozenku(mekcene PVC) a „eko kuzi“ (PUR). Klasicke kozenky existuje hodně druhů,pokud je napr. na gauč zvolená odpovidajici,kvalitni kozenka tak jediné,co ji muze ubrat zivotnosti je pot. Sul z potu totiž narušuje vazbu mezi povlakem a podkladovym textilem. Mam sedou kozenkovou sedacku původně z obýváku v nasem prvním bytě, stará akoro 25 let a krome mechanickeho poskozeni uplne v pohodě.

Eko kůže je jiná kapitola. Zaprve kombinace toluen+isopropyl…za druhé jakmile se osoupe lak,jde hodne rychle doprdele…neda se s tim nic delat,je to prostě horší a amradlavejsi varianta klasické kozenky.Krome potu ji muze poskodit jeste bambilion dalsich věci. Nevim kdo prisel na ten nazev „eko“, pral bych Vam byt nekdy u výroby,ten smrad toluenu q DMF je luxusni

27. 3. 2023 at 1:16 pm

Sedačku máme od českého výrobce v provedení masivní buk s textilem, 2 rozkládací gauč a 2 křesla, byla možnost volby lepšího textilního potahu i molitanových výplní, tak jsme je zvolili. Cena v r. 2007 asi 32 tisíc, slouží dodnes. Jediné co jsem sám „přečalounil“ byl výplet obou křesel, který odešel asi po třech letech, ten můj drží. Potahy lze sundat, na křeslech je jednou manželka vyprala po 10 letech, sdělávali a dáváli zpět ve dvou. Co si člověk neudělá pořádně…

27. 3. 2023 at 1:15 pm

Vaše odpověď

Vyžadované informace jsou označeny *