Aplikace Liftago Taxi – slušný taxík

aplikace liftago

Pověst některých taxikářů není zrovna dobrá a to poškozuje zbytečně celou komunitu. Ale co když je tu apka, která Vám doporučí jen ověřeného taxikáře, spočítá Vám cenu cesty dopředu a budete si moct sledovat, kudy jedete a ještě nemusíte mít v kapse ani korunu?

Možná to zní šíleně, ale přesně tohle jsem před pár dny vyzkoušel. Protože jsem měl pár dní před Vánoci jet do centra Brna, kde se prostě rozumně zaparkovat nedá, nechal jsem auto na okraji města a využil jsem nově nainstalované aplikace Liftago Taxi do svého chytrouše a zkusil jsem si naplánovat cestu.

sluzba liftago

Jak objednat taxík?

Stačí vyplnit adresu, kam chcete jet, adresu, kde jste, můžete zadat ručně nebo pomocí GPS, která to zvládne za Vás (super věc, když se někde trochu ztratíte – je ovšem nutné mít v chytroušovi internet pro funkčnost celé apky), poprvé zadáte ještě údaje z Vaší platební karty (nemusíte mít pak ani hotovost) a případně nějaký promokód, který zajistí nějakou slevu nebo cestu zdarma (jeden kód na cestu zdarma do hodnoty 300 kč jsem přidal níže, aby jste mohli službu zkusit zadarmo).

Pak jen odešlete poptávku, nikam nemusíte volat, nehledáte číslo na dispečink. Během chvíle se na displeji zobrazí několik nabídek taxikářů, kteří by Vás vzali, včetně přibližné ceny, hodnocení a jméno taxikáře, typ vozu a SPZtka, kvůli lepší orientaci, který je ten správný taxál. Vyberete si podle vašich priorit, ať je to cena, hodnocení nebo podle typu auta a zvolíte čas, kdy má taxík dorazit. A pak jej můžete sledovat, jestli už jede, nebo ještě někde čeká. Jak dorazí na místo, zobrazí se, že je již na místě.

Řidič se mě zeptal, jestli jsem to já, kdo chce jet na danou adresu, kterou již předem věděl; a mohlo se jet. Vše proběhlo naprosto v pořádku a komfortně, dokonce jsem si dovolil řidiče vyzpovídat kvůli Liftagu.

Slevový kupon

Abyste si mohli Liftago vyzkoušet také a zdarma, je možné využít slevový kupon, přesněji promokód, který Vám zajistí, že Vaše první jízda bude až do hodnoty 300 kč zcela zdarma. To za zkoušku rozhodně stojí. Stačí promokód zadat do aplikace před objednáním taxi a jízda až do 300 kč bude zcela zdarma (mám osobně ověřeno).

Promokód: JIRI7029

Hodnocení služby Liftago taxikářem

Protože mě služba hodně zajímala, ptal jsem se přímo taxikáře, co na tu apku říká. Byl nadšený. Říkal, že s nimi spolupracuje již dlouho a přineslo mu to mnoho zákazníků navíc. Krom toho se nikdy prý nesetkal přes Liftago s problémovými zákazníky, které normálně občas, především v nočních hodinách mívá. U lidí jedoucích z nočních podniků pak nehrozí, že nemohou najít peněženku, aby zaplatili, neboť platba je bezhotovostní, lidi jsou spokojení, protože dopředu ví přibližnou cenu, ví, že pojedou se slušným řidičem. Také probíhá hodnocení jak řidiče, tak zákazníka. Pokud je nějaký problém na jedné, nebo druhé straně a ten se několikrát opakuje, dojde k vyloučení řidiče ale i problémového zákazníka ze služby. Platí provizi za zprostředkování, která se pak strhne z částky, kterou Liftago zasílá jednou za 14 dní. Dále se vyloučí podvody s vyššími platbami, tedy ti poctiví řidiči nedoplácí na nepoctivost některých. Někdy je jich prý i dokonce málo, když se sejde víc požadavků na odvoz, neboť některé taxislužby svým řidičům liftago zakazují, neboť přichází pak o provize. Řidičů, kteří jezdí s liftagem, by mohlo být v Brně prý trochu víc, neboť obliba služby velmi roste. Ovládání mu přijde jednoduché a bylo vidět, že jej práce prostě baví.

Výhody aplikace

  • stažení aplikace Liftago Taxi je zdarma
  • objednávka odvozu je za chvíli bez telefonické domluvy
  • nepotřebujete hotovost
  • nabízí slevové poukazy
  • cenu víte dopředu
  • hodnocení řidičů i pasažérů (výhoda pro zákazníky i taxikáře)
  • víte typ vozu
  • sledování jízdy pomocí GPS i před dojezdem taxíku
  • objednání na čas
  • ztráty a nálezy – stačí zavolat a Liftago dohledá zapomenuté věci v autě
  • potvrzení jízdy a ceny na mail (vše pod kontrolou)

Nevýhody aplikace

  • potřebuje k fungování připojení k internetu
  • zatím funguje hlavně ve velkých městech – Praha a Brno

Shrnutí

Nejezdím taxíkem často, spíš minimálně. Problém ale byl, že jsem nikdy neměl telefon na nějakou taxislužbu, vždy jsem musel hledat na netu nebo nějaká místa, kde taxíky stojí. Teď tohle vše odpadá, stačí mít v mobilu aplikaci a připojení k netu. Vyberete si s kým chcete jet podle hodnocení, typu vozu nebo ceny a než taxikář dorazí, ví, kam chcete jet a odpadá nějaké vysvětlování. Hlavně díky ceně předem nehrozí nějaký pokus o podvod, stejně tak kvůli hodnocení řidičů, protože si každý na výsledek potrpí, aby nebyl vyloučen z této možnosti. Za mě super.

Kde stáhnout

Stáhnout tuto aplikaci si můžete tradičně na GooglePlay pod odkazem Liftago taxi

[an error occurred while processing the directive]

5 komentářů k „Aplikace Liftago Taxi – slušný taxík”

Jiří

Reply

Dobrý den kolik peněz mi bude stát cesta dvořišťská 1534 Praha 9 kyje do strakonická 876 velká Chuchle děkuji Jiří

20. 7. 2023 at 10:56 am

filouš

Reply

Tuhle aplikaci využívají dcery o víkendu, když jsou na párty a chtějí se dostat rychle a bezpečně domů. Mám tak klidnější spaní. Taxik je bezpečnější než hromadná doprava. Nemusí mrznout venku na zastávce a čekat až někdy něco pojede.

23. 3. 2023 at 10:23 pm

Leave A Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *