Černá skříňka do auta – aplikace Daily Roads Voyager

aplikace pro mobil kamera do auta

Každou chvíli jsem řešil, že s sebou musím tahat kamkoliv jdu pěknou hromadu krámů. Když jsem totiž ještě neměl Smartphone, tahal jsem GPSku do auta, foťák, tlačítkový mobil a uvažoval jsem i o kameře do auta. A k tomu velkou krosnu, abych to všechno utáhl.

Někteří maniaci si mohli tahat i velký kovový budík a diskmena, aby měli komplet. Jenže to je v dnešní době dávno out. Všechno se již dávno vlezlo do jedné malé dotykové krabičky, kterou neustále taháte u sebe. A to všechno mě stálo cca 4 tisíce, když jsem si pořídil Samsung SIII mini.

O aplikaci do mobilu – GPS offline navigaci ví už asi každý. Já si našel asi před rokem a půl apku na natáčení videa v autě, tedy černou skříňku do auta. Jaké bylo mě překvapení, že videa z mobilu byla mnohem kvalitnější, než z běžně prodávaných kamer. A to nemluvím ani o levném příslušenství.

DailyRoads Voyager cerna skrinka v mobilu

K používání totiž budete potřebovat pouze dvě věci. Paměťovou kartu, na kterou bude aplikace videa nahrávat. Mám 16 GB a vleze se na ní 2,5 hodiny záznamu ve vysoké kvalitě. Jak se karta zaplní, nejstarší soubory se začnou umazávat, aby se vlezly nové. Tedy nahrávání ve smyčce. Aby vše probíhalo plynule, je nutné mít v interní paměti mobilu alespoň 500 MB volné paměti. Soubory se pak ukládají po 2 minutových souborech.

Druhá věc je přísavný držák, stojánek na sklo do auta. Na heurece se jejich cena pohybuje okolo 120 kč, doporučuji ale nákup několika kusů naráz, kvůli střídání teplot v autě se většinou po půl roce stojánek ulomí.

Pak už stačí naistalovat nejlépe přes Google play aplikaci DailyRoads Voyager do svého zařízení. Instalace je jednoduchá, aplikace je zdarma. Může zaznamenávat i zvuk, dá se to i vypnout, také může zaznamenávat Vaší rychlost a polohu pomocí souřadnic. Tyto informace pak ukládá do druhého souboru mimo video a ve videopřehrávači na počítači se tváří jako titulky.

Ukázka videa z mobilu Samsung SIII mini s aplikací DailyRoads Voyager

Aplikaci používám víc než rok a půl a funguje bez problémů. Jediný problém nastal v případě, že přímo v mobilu nebylo dostatek paměti na fungování aplikace a pak se apka seká.

Ještě mě pak napadá, jaký smysl mají autokamery a mobily s černou skříňkou v případě vážnější nehody? Přežijí ten náraz nebo se rozbijí, případně po pádu vypnou bez uložení poslední sekvence? V případě zkušeností dejte info do komentářů.

[an error occurred while processing the directive]

Vaše odpověď

Vyžadované informace jsou označeny *