Jak ve Photoshopu udělat jednoduše obdélník nebo kruh

jak udelat ve photoshopu kolecko obdelnik

Photoshop je velmi šikovný editor obrázků, ať už si chcete zesvětlit, zostřit, retušovat nebo jinak upravit vaše fotky, nebo chcete vytvořit koláž či pozvánku na narozeniny. Co se obrázků týče, můžete si jednoduše upravit snad úplně všechno.

A nejlepší na Photoshopu je, že poslouží jak začátečníkovi, tak i náročnému grafikovi. Jediným problémem pro běžného uživatele by mohla být jeho cena, která se pohybuje okolo 11 tisíc.

Dnes si ale hlavně ukážeme základní funkci, díky které dokážete v photoshopu udělat rámeček ve tvaru čtverce, obdélníku, kolečka nebo elipsy. A to o různé tloušťce, kterou si můžete zvolit. Většina funkcí jde ve Photoshopu jednoduše najít a díky nim vytvoříte v podstatě cokoliv, tvorba obrazců ale nejde na první pohled najít. Je tam jen funkce výběru plochy ve tvaru. A to nám přesně pomůže vytvořit rámečky v různých tvarech.

Jak udělám ve Photoshopu obrys tvarů?

Po zapnutí Photoshopu kliknete pravým tlačítkem myši na ikonu výběru (viz obrázek číslo1.). Zobrazí se možnost vytvořit obdélníkový nebo eliptický tvar. Vyberete ten, který potřebujete. Poté myší vytvoříte díky funkci výběru tvar. kliknete pravým tlačítkem myši na obrys a zvolíte možnost „Vytáhnout…“ (viz. obrázek číslo 2.)

jak udelat ve photoshopu ramecek

Zobrazí se mi tabulka (viz obrázek č. 3.) kde si zvolím, jak široký chci rámeček, tak si zvolím jeho barvu a umístění, zdali se má vytvořit uprostřed, nebo dovnitř výběru nebo naopak ven. Po potvrzení funkce OK se Vám zobrazí váš hotový výtvor (viz obrázek č. 4.).

jak udelat ve photoshopu kolecko ctverec

Takto si můžete pomocí funkce výběr vytvořit jakýkoliv tvar a udělat z něj rámeček. Tento postup je velmi jednoduchý, ale nepřišel jsem na něj hned.

[an error occurred while processing the directive]

2 komentáře k „Jak ve Photoshopu udělat jednoduše obdélník nebo kruh”

Skvělý návod. Ušetřil mi spoustu času a nervů. Díky

26. 3. 2023 at 12:10 pm

xxx

Reply

Super. Moc mi to pomohlo. Díky.

26. 3. 2023 at 12:09 pm

Leave A Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *