Kde nakoupit akvarijní rostliny?

Kde nakoupit akvarijní rostliny - nákup rostlin

Při prvních nákupech akvarijních rostlin se často udělá hromada chyb. Začínající akvaristé vybírají podle toho, co se jim u prodejce nejvíc líbí a mnohdy vyberou rostliny, které do akvária nejsou vhodné. A někteří prodejci takových rostlin mají v nabídce vcelku hodně a dokonce je do akvária doporučí.

Nebudu tady vypisovat každého, kdo se zabývá přeprodejem akvarijních rostlin, ale vyberu pár pěstíren a prodejců, které mám ověřené a nabízí kvalitní rostliny. Správný výběr prodejce – pěstitele akvarijních rostlin, je velmi důležitý z více důvodů. Pokud si nevíte rady, pomůže vám vybrat vhodné rostliny pro vaše akvárium (které jsou ale opravdu vhodné, ne ty, které nemůže zkušenějším prodat, tak je prodá začínajícímu), viz článek: neakvarijní rostliny často prodávané jako akvarijní. Důležité je zvolit nenáročné rostliny, pokud s akvaristikou začínáte: nenáročné akvarijní rostliny. Nebo se dá také vybírat podle vzhledu rostliny, ale je nastudovat si potřeby dané rostliny, aby vám vydržela. Mrkněte také na interaktivní atlas akvarijních rostlin podle vlastností a potřeb rostlin.

banner clanek substraty do akvaria 2

Osobně preferuji akvarijní rostliny pěstované submerzně, tedy pod vodou. Většina pěstíren však nabízí akvarijní rostliny pěstované emerzně (což lze u 90% akvarijních rostlin). Ani v tomto případě nejde o nějaký problém, většina akvarijních rostlin se vcelku rychle přizpůsobí (přizpůsobit novému prostředí se musí ale i některé submerzně pěstované rostliny). Také mám dobré zkušenosti s rostlinami In Vitro.

Když to ale bylo možné, sháněl jsem si submerzní rostliny od ověřených akvaristů, kde jsem měl jistotu, že rostliny budou pěstované pod vodou, budou pěkné, zdravé a bez řas.

akvarijní rostliny - kytky do akvária - nákup prodej
Kde nakoupit kvalitní akvarijní rostliny:
  • Akvarijní rostliny SURPAN

Jde o akvarijní rostliny pěstované submerzně (pod vodou) v mých akváriích. Hodnotit kvalitu mých rostlin tedy nebudu, to musí posoudit každý sám. Děláme pro kvalitu maximum (hodnocení na heurece). Rostliny jsou bez košíků a balíme je do uzavřených sáčků s malým množstvím vody, což zaručí, že při přepravě nedojde k poškození. Na zimu máme připraveny termoboxy s hřejícími sáčky, které zákazníkům doporučujeme k objednávkám přikoupit. Kvůli rozšíření nabídky se v ní objevují také rostliny emerzní a InVitro. Rostliny z našich akvárií máme označeny.
Eshop: SURPANshop.cz

 Kde nakoupit kvalitní akvarijní rostliny
  • Akvarijní rostliny InVitro Aqua Art

Není to tak dávno, kdy se InVitro akvarijní rostliny používaly mezi akvaristy spíše okrajově. Postupem času si ale získaly na popularitě, především u aquascaperů. I když se při porovnání s emerzními rostlinami může zdát, že jsou dražší, většinou obsahují násobně více rostlin, protože jsou drobnějšího vzrůstu, takže brzy po zasazení do akvária máte pořádné trsy rostlin.

Další výhodou je, že si s InVitro rostlinami nedotáhnete do akvária šneky, okřehek, parazity nebo řasy. V InVitru také mnohem snáz seženete raritní druhy akvarijních rostlin. V poslední době se objevují čím dál častěji tekuté výživné gely, což je velkou výhodou kvůli přepravě. A právě InVitro rostliny Aqua Art obsahují ve většině případů gely tekuté. InVitro rostliny doporučujeme především zkušenějším akvaristům při použití výživných substrátů a CO2.
Eshop: SURPANshop.cz

In Vitro akvarijni rostliny Aqua Art Surpan shop
  • Akvarijní rostliny Rataj

Tuto pěstírnu akvarijních rostlin mám oblíbenou. Od pana Rataje staršího jsem se v podstatě učil. Hlavně z jeho knihy o akvarijních rostlinách. Jde o velkou pěstírnu, rostliny pěstují převážně emerzně (až na výjimky, které emerzně pěstovat nelze – odhadem do 10% akvarijních rostlin), stav rostlin byl vždy velmi dobrý. Nakupuji rostliny přímo přes jejich e-shop, v akvaristikách některé rostliny leží dlouho a ne vždy je pak stav stoprocentní, za což samozřejmě pěstírna nemůže. Nakupoval jsem i v zimě, rostliny vždy došly v pořádku.
Eshop: rostliny Rataj

  • Akvarijní rostliny Tropica

V nabídce firmy Tropica najdete rostliny pěstované jak emerzně (ve vysoké vlhkosti), tak některé druhy submerzně (pod vodou – neboť to jinak nejde, např. Cabomba, Egeria, Vallisneria), zároveň i InVitro. Kvalita rostlin je výborná, což se dá u této společnosti předpokládat. Cena rostlin je vyšší, než u našich pěstíren. Rostliny Tropica tedy mohu určitě doporučit.
Web: Tropica

Akvarijni rostliny Tropica
  • Akvarijní rostliny AquaDaho

Velká pěstírna s dlouhou tradicí, která nabízí většinu rostlin v emerzní formě. Rostliny jsem u nich přes e-shop, ale i v akvaristikách, kde jsou také hojně rozšířeny, nakupoval mnohokrát, stav rostlin byl velmi dobrý. V zimě velmi dobře zabalené, rostliny dorazily v pořádku. Na e-shopu najdete jak rostliny akvarijní, tak terarijní, které nejsou vhodné do akvária. Ty jsou pak za názvem označeny písmenem „T“. Za mě tedy mohu určitě doporučit.
Eshop: AquaDaho

Akvarijni rostliny Aqua Daho

Kde nakoupit akvarijní rybky? Podívejte se na seznam chovatelů akvarijních rybek.

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *