Vánoční výzdoba

Vanocni vyzdoba

Jak si vyzdobit dům v době blížících se vánočních svátků? S dekoracemi se to nemusí hned přehánět, abyste vytvořili tu pravou atmosféru. V jednoduchosti je přece krása. Decentní výzdobou můžete vytvořit vlastní elegantní styl.

Možnosti výzdoby domu

Každý má jiný vkus a styl. Hlavně má každý jiný pohled na Vánoce. Někomu stačí přírodní a skromná výzdoba, někteří musí mít  všechny dekorace barevné a třpytivé, a u jiných nesmí doma chybět sošky andílků a figurky všech materiálů.

Já se snažím mít každý rok o něco jinou výzdobu. Často si vytvářím i své šablony a ozdoby, což není nic složitého. Nerada totiž vidím obrázky Santa Clausů v oknech, nebo nalepené vystřihovánky zobrazující barevné sněhuláky, atd. Ano, někdo se bez toho neobejde. Proč to, ale lepit na úplně všechny okna a dveře? Na elektrické vysvícené napodobeniny svícnů za okny, které frčely asi před patnácti lety, už také není pěkný pohled. Frcnout za okno zažloutlý svícen ve tvaru pyramidy, nalepit plastového 3D Santa Clause, nebude to pravé ořechové.

Proto jsem se rozhodla ukázat pár jiných nápadů jak dům, či byt jednoduše vyzdobit. Ten, kdo nemá rád kýčovitost a přeplácanost, může tady najít třeba něco nového a pokusit se tento rok o podobnou vánoční výzdobu. 

Místa kam se dají dekorace umístit:

Stůl – svícen, girlanda.

Girlanda je vždycky lepší z přírodních větviček, protože prostor příjemně provoní. Pokud, ale neseženete, postačí kvalitnější umělá, která bude vypadat jako živá. Tu jsem doplnila mini baněčkami v mléčné růžové, bledě modré a bílé barvě. Na strany jsem přiložila velké stříbrně třpytivé vločky, doprostřed stříbrnou kouli z provázků a bylo hotovo.

Vanocni girlanda na stul

Okenní parapet – baňková mísa, dekorační mini dárečky, girlanda se světelným řetězem.

Baňková mísa je snad úplně nejsnadnější. Postačí jen závěsné baňkové ozdoby a jednoduchá mísa, do které se baňky vyskládají.

Vanocni bankova misa

Police, skříňka, či komoda – postavičky, svícny a vlastní dekorace, perníková chaloupka.

Na vlastní dekorace můžeme použít smrkovou větvičku, šišky, vatu, nebo umělý sníh a keramické postavičky. Nebo si můžete vyrobit svoje vlastní postavičky a ozdoby z modelovací hmoty, která se zapéká v troubě.

Vanocni dekorace na policce

Perníkovou chaloupku můžeme koupit, nebo si ji zkusit vyrobit. Já ji pekla a zdobila minulý rok. Na celý postup se můžete podívat tady: Jak vyrobit perníkovou chaloupku.

recept pernikova chaloupka

Okna a dveře – sníh na okna, decentní fólie, osvětlení.

Našla jsem si pár fotografií jelenů a srnek. Fotky jsem upravila do stejného měřítka a vytiskla. Potom jsem obrysy zvířat obkreslila na jiný papír a vystřihla šablony. Ty jsem izolepou nalepila na francouzské dveře a sprejem (sněhem na okna) jsem je přestříkala. Nechala pár minut zaschnout a šablony opatrně odlepila. Vznikly tak krásní jelínci a srnečky.

Snih na okna. Dekorace na okne.

Designové led osvětlení a zvláště papírové hvězdy letos frčí. Jsou opravdu moc pěkné a dají se koupit snad v každém větším supermarketu.

Vanocni led osvetleni papirova hvezda

Autor: ZuVa

[an error occurred while processing the directive]

Vaše odpověď

Vyžadované informace jsou označeny *