Jak blokovat reklamu na internetu?

blokace reklamy

Množství reklam, které na nás blikají na skoro každém webu je ubíjející. Je sice pravda, že jsem se již naučil reklamu ignorovat tak, že ji ani nevnímám, ale to se nemusí podařit každému a hlavně občas na mě také blikne nějaký nepříjemný banner. To se ale dá jednoduše vyřešit.

Možností je samozřejmě povícero, já nejraději používám Adblock plus. Jedná se o rozšiřující doplněk webových prohlížečů Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera, Safari a Internet Explorer. Adblock se dá stáhnout přímo přes doplňky ve vašem prohlížeči, nebo přes přímý odkaz. Dále v článku budou odkazy ke stažení podle prohlížeče.

Krom toho, že Vás již nebudou otravovat reklamy, má to další výhodu. Stránky se načítají rychleji, protože se nemusí tahat hromada dat z reklam. Některé stránky se už snaží proti ABP bojovat, že zobrazují v bannerech text, že si máte ABP vypnout, jinak se Vám nenačte obsah, který hledáte. Jedná se většinou o stránky obsahující nějaké seriály. Tam je pak ABP nutno vypnout. Videa se s Adblock plus bohužel nespustí.

adblock plus

Avšak někteří majitelé webů blokování reklam považují za amorální, neboť práce a čas, který tráví na tvorbě webu a článků bývá hrazen právě zobrazováním reklam. S tím se ovšem plně nedá souhlasit, neboť ABP by nevznikl, pokud by se to s reklamou nezačalo přehánět. Jeden malý banner by nikoho nerozčiloval. Ovšem když hledáte jeden článek mezi čtyřmi reklamami a ještě na Vás vyskočí reklama překryvná přes celé okno, lidé se začali reklamám bránit.

Pokud tedy máte zájem o tento doplněk prohlížeče, který je zdarma, zvolte si prohlížeč a klikněte na něj. Vložil jsem odkazy na stažení přímo. Žádné složité hledání.

Může se ale stát, že se Vám na všech stránkách v prohlížeči začnou zobrazovat tři až čtyři okna reklam, která jsou vždy na podobném místě a zakrývají obsah. Tady není pak problém v Adblocku, ale pravděpodobně jste se stali obětí malwaru, tedy viru. V posledních dnech se takových virů objevilo hodně, chytit se dají bohužel až moc jednoduše. Třeba kvůli sledování seriálů na netu, nebo eShield jsem chytil při nainstalování oblíbeného přehrávače KMPlayer, který když si stáhl aktualizace, natahal mi do pc i tento čurbes. Pak nepomůže ani Adblock, ale jeden z těchto návodů:

[an error occurred while processing the directive]

2 komentáře k „Jak blokovat reklamu na internetu?”

velky pes

Reply

Proc sakra davate odkaz nekam ? To nemate nekde u sebe ? Uz me tyto weby stvou kdyz se odkazuji nekde do pr… Ocekavam ze to tu bude, kdyz se zminujete o urcite verzi. za druhe na chrome mi nejde stahovat a z mozilly stahovat jde, ale nejde stahnout addblock v mozille pro chrome. Takze jak to sakra vyresit.. myslel jsem ze to mate zde, ale jste jen odkazujici papouskovity web

26. 3. 2023 at 1:38 pm

    Surpan

    Vysvětlení je naprosto jednoduché. Protože bych musel každou chvíli kontrolovat, stahovat a nahrazovat aktuální verze, které se mohou měnit každý měsíc pro každý prohlížeč. Je tedy více než logické odkázat na oficiální web, kde jsou verze aktuální přímo k instalaci. Mimo to jsme informační web, ne uložiště.

    26. 3. 2023 at 1:39 pm

Leave A Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *