Jak smazat viry Dragon Branch add a Express Find add

Jak smazat viry Dragon Branch add a Express Find add

V poslední době jsem se setkal s viry, přesněji malwary, které napadají internetové prohlížeče Mozilla Firefox, Internet Explorer a Google Chrom. Prohlížeče jsou pak zpomalené, mnohdy nereagují, ale především ve spodní oblasti prohlížeče se zobrazují tři a více reklam.

Po odinstalaci doplňku v mozille firefox a následné odinstalaci přes Programy v Ovládacím panelu došlo k částečné nápravě, ovšem pouze do restartu nebo vypnutí počítače nebo notebooku.

Po dalším zapnutí byl prográmek nainstalovaný zase a to jak v doplňcích ve Firefoxu, tak přímo ve windows.

Během pár dní jsem se setkal se dvěma takovými prográmky, které fungují na stejném principu a to napadení prohlížeče a zobrazování velkého množství oken s reklamou. Jsou to například prográmky Dragon Branch add nebo Express Find add.

O jaký se jedná poznáte podle vyskakovacího okna s reklamou. vlevo je většinou název malwaru.

Bohužel jsem byl příliš akční a vše jsem smazal dřív, než jsem to vyfotil nebo natočil. Protože jsem se snažil mít alespoň nějaké video, jak se této havěti zbavit, chtěl jsem si tento vir do PC naistalovat. A ejhle, prostě se mi jej nepodařilo sehnat. Vůbec tedy nemám tucha, jak se lidem do jejich strojů dostal.

Takže bohužel dnes bez obrázků a videí, jak se viru zbavit. Musím to tedy sepsat. Protože v pc mám zrovna operační systém Windows 7 a prohlížeč Mozilla firefox, bude tento postup přesný pro tyto dva programy, ovšem s minimální odchylkou pro jiné prohlížeče. Ale to určitě zvládnete.

Jak se zbavit malwaru Dragon Branch a Express Find – postup:

  • Zapnete si prohlížeč a pochvíli na Vás vyskočí reklamní okna viru. V horní pravé části prohlížeče Firefox máte tlačítko se znakem tří vodorovných čárek, kliknete na ikonu Doplňky a vyjede na Vás Správce doplňků.
  • Tam se poohlédnete, zdali se někde neschovává jeden ze zmíněných zásuvných modulů tohoto viru. Pokud ano, vpravo u něj zvolíte nespouštět.
  • Pak se pustíte do odinstalace tohoto smetí přímo ve Windowsech. Ve Windows XP je to podobné, já mám „sedmičky“ takže přesný postup pro ně. Kliknete na tlačítko Start vlevo dole, zvolíte Ovládací panely. V nich si najdete Programy nebo přímo Odinstalovat program.
  • Najdete si název programu, který Vám v počítači škodí, tedy Dragon Branch nebo Express Find, jedním klikem si jej označíte a pravým tlačítkem myši si na něm otevřete nabídku, kde kliknete na Odinstalovat. Odsouhlasíte odinstalaci a počkáte, než se vše dokončí.
  • Jenže to pořád není všechno, nyní je potřeba po odinstalaci promazat složku Temp, která se postará o to, že pokud ji nepromažete, tak po znovu nastartování počítače se vir zase objeví.
  • Kliknete tedy zase vlevo dle na Start, v liště Prohledat programy a soubory zadáte text: %Temp% a počkáte, co se objeví. Pokud jste správně, zobrazí se mnoho souborů ve složce, je nutné ověřit si v našeptávači horní lišty složky, že jste opravdu ve složce Temp. Pokud ano, smažte všechny soubory, které tam jsou. Budou tam pravděpodobně i soubory, které smáznout nepůjdou, ale to nebude mít vliv.
  • Po smazání všech souborů ve složce Temp, odinstalaci programů Dragon nebo Express a smazání doplňků prohlížeče dragon nebo Express musíte Váš počítač restartovat.
  • Poté spusťte opět prohlížeč a virus bude pryč. Pokud ne, někde jste se dopustili chyby, když tak napište do komentářů, pokusím se poradit.
[an error occurred while processing the directive]

1 komentář k „Jak smazat viry Dragon Branch add a Express Find add”

Nano

Reply

No konečně se mi podařilo toho otravného Dragona zbavit. Dík

26. 3. 2023 at 2:40 pm

Leave A Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *