Jak vyměnit hardware a vyčistit notebook Lenovo G560?

Notebook Lenovo G560

Dnes přináším další videonávod, jak si můžou zkušenější kutilové vyčistit nebo upgradovat notebook Lenovo G560. U tohoto notebooku to jde kupodivu docela jednoduše. A dá se říct, že i docela nutné.

Lenovo – značka, která pro mě před pár lety byla jistotou kvality, zákazníkům jsem ji prezentoval jako jedny z nejlepších notebooků, které si mohli v té době pořídit. Především notebooky IBM Lenovo byly vyhlášené svou kvalitou, výdrží, rychlostí. Jediný zádrhel byl jejich opravdu zastaralý a nepěkný design. Majitel notebooku pak sice měl notebook, který vypadal jako historický notebook z devadesátých let, ale výkonově předčil novodobé konkurenty. Především mluvím o noteboocích IBM Lenovo T60 a T61.

Jenže od těch dob už uběhlo hodně času a s notebooky Lenovo to šlo z kopce. Především s jejich panty. Ty jsou tak nekvalitní, že mnohdy i v záruce dochází k vytržení šroubků včetně závitů z plastového zadního deklu. To vše kvůli špatnému krytí proti prachu, který se pak dostává přímo do kovových pantů, kde se zadrhne a téměř s jistotou časem dojde při otevírání a zavírání k prasknutí. Bohužel nemluvím pouze o jednom typu notebooku Lenovo, ale během půl roku jsem se setkal s desítkami různých notebooků Lenovo se stejným problémem. Oprava je pak velmi nákladná.

Lenovo G560 je vcelku výkonný notebook, který potřeboval vyčistit větrák a chlazení. Jak to zvládnout doma, pokud si věříte, zjistíte na videu. Pokud ovšem nemáte dostatek zkušeností, zvolte raději kvalitní počítačový servis, který to udělá za Vás. Ušetříte si pak mnoho starostí se zpětným složením notebooku a jeho případným poškozením.

[an error occurred while processing the directive]

Leave A Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *